Febersjuk

Ha! där fick jag för att jag delar säng med Gustav. Han har smittat mig med sin förkylning med feber. Har legat halva dagen. men innan dess har jag hunnit designat i vårt rum lite grand också. tidigare i vår hade jag köpt nya tavlor, sänglampor, gardiner mm. Först nu började jag böka med det. Det gick bra och det blev jättemysigt!

Nu ska vi snart äta pot. gratäng med skinka. En favvo sedan barnsben. Ibland måste man få fuska lite..

Här kommer receptet på Nanettes knäckliga daimdröm

Nanettes knäckiga Daimdröm    10 – 12 bitar

250 g. mörk choklad
250 g smör el. margarin
2 ½ dl strösocker
5 ägg
3 dl. vetemjöl
1 tsk bakpulver

 Topping
3 dubbeldaim

Tillbehör
3 dl. vispgrädde / glass
frukt

1. Smält choklad och matfett över vattenbad. Tillsätt sockret då blandningen smält. Låt svalna. Rör i äggen, ett i sänder.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i chokladsmeten. Häll den i en smord springform, ca 24 cm i diam. och grädda ca 30min i 175 grader c tills kakan nästan stelnat. Låt svalna. (grädda gärna i 40 min för fastare kaka)
3. Topping. Hacka daimen grovt och strö bitarna över kakan. Sätt in den i ugnen igen i 225 grader c och låt chokladen smälta några minuter. Passa noga så att den inte bränns vid! Låt svalna.
4. Servera med frukt och vispgrädde. Mums!

av Nanette

1 Svar till "Febersjuk"

  1. Nanette skriver:

    Det var så lite så :) Det ska jag göra! Det var en trevlig och spännande dag trots otur med vädret och fisket (vi vann ju inget!) Ja, det var en småhäftig upplevelse, det där med björnmötet.

Kommentarer är stängda.