Oj så länge sedan

Oj så länge sedan det var jag skrev! Sen sist har det väl inte hänt något speciellt egentligen, Eller.. Jo kanske.  Jag och Gustav har hälsat på lillebror, Det har varit påsk, vi har haft påsklov, vi har tävlat i pimpling, våren har börjat komma och jag och Gustav har sett en livs levande BJÖRN i B-träskskogarna!!

Vi var och hälsade på Leo och han kan prata. Vi var och lekte med honom i lekparken och fy bubblan så söt han är! Min älskling. Han kan en massa ord och är så duktig! Åsa lovade att bränna en skiva med massa foton på honom. Ska påminna henne om det :)

Jag och mamma var och hämtade motorisborren i åbyn veckan innan påsklovet. Vi var i umeå och handlade påskmat och strosade i affärer. Och jag fick köra! Att få mamma att låta mig köra till, i och från Umeå är en stor grej. Men det sket sig lite i umeå.. Det var hur mycket trafik som helst och jag körde i fel fil inför en rondell, blev stressad och då bytte vi förare för en stund. Men annars hade vi det trevligt.

Sedan har vi ju haft påsk också! Vilken underbar helg vi fick! kanonväder och gott fika ute var härligt. Vi åkte skoter, grillade, solade och pimplade. Ja, sånt man ska göra till påsk. Tur att påsken var tidig i år. Så här borde det vara jämt! (foton kommer)

Påsklovet var det bästa på länge. Jag och Mamma var i B-träsk och latade oss. En dag åkte vi upp till Lse för att klippa oss och handla, Vi åkte och hälsade på mammas barndomskompis och hennes småbarn i grannbyn, jag scrappade med alla nya grejer jag köpt just innan påsk. I helgen kom Gustav och Andreas ner till oss. Vi tog det easy hela lördagen för att ladda inför pimpeltävlingen som ägde rum på byssträsket igår förmiddag. Det var mulet och det regnade emellanåt. Men vi kämpade på, Jag och Gustav och Andreas föräldrar. Vi flyttade oss inte så ofta utan satt vid grundet utanför vårt hus. Det var hur dött som helst, men så ryckte det till rejät i mitt spö och jag drog upp en abborre på 730 g. (foton kommer) Heja mig! Vi trodde att jag få mig nåt pris iaf, men icke! 85 % av de som var där var ju sportfiskare!. Jag har ett billigt spö och noll koll på hur man egentligen ska pimpla men får ändå upp en ganska fin fisk. Sportfiskare har ju proffsgrejer och kunskap. Är det verkligen rimligt att vi ska tävla i samma klass? knappast. Jaja, lite besviken blev jag faktisk.. Vi åt tacogratäng till middag och Mamma och Andreas började dra sig hemåt efter att vi packat allt. Vi stannade ett tag till. Gustav var fortfarade ute och körde skoter och jag vill se Andrea Aveyn (Det är ju så bäst!) innan vi åkte hem. Vi släckte ser och var påväg hem när gustav skriker till att han såg något på vägen, som inte var en älg. Han vände bilen för att se vad som gått in i skogen och skrek ”bjöööörn. Det är en nalle. Det är det!!” Det kom en annan bil från andra hållet och Gustav började blinka och tryckte ner rutan. Det var våra grannar. Gustav var exalterad och sa att han trodde han hade sett en björn. De svarade att de redan visste att han var där och hade sett, och fotat den tidigare. När vi stod där och pratade gick björnen över vägen igen och nu såg jag den riktigt väl. Jag rös ända ner i tårna. Huvva så rädd jag blev. Men det var fränt, det måste jag erkänna. Nu har Gustav något att berätta för arbetskompisarna idag. Hehe.

Förresten har Gustav sökt jobb i Lse. Han berättade det strax innan han lade brevet på lådan. Tok :)

av Nanette

2 Svar till "Oj så länge sedan"

  1. Coolt att se en ”riktig” björn. Synd vi var så snabba från B-träsk.

  2. Nanette skriver:

    Jag vet! Men det var faktiskt lite läskigt också. Tur vi satt i bilen. Stackars Gustav kunde ha fått en hjärtattack. Han var ju så exalterad..

Kommentarer är stängda.