Chocolate chip cookies

Supergoda amerikanska chokladkakor:

Chocolate chip cookies

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g vit eller mörk grovhackad choklad

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ordentligt. Blanda i resten av ingredienserna. Fortsätt att vispa till smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig. Blanda sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora, platta kakor men de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem till ett galler. Låt svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter kakorna kallna destå krispigare och segare blir de!

Mums!

av Nanette