Nanettes Grekiska Pytt

Grekisk Pytt på Nanettes vis

4 port. 30-40 min i 220 grader.

1 fläskfilé
ca 1 kg Potatis
2 rödlökar
2 paprikor
2 tomater
1 paket fetaost

Marinad
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl rapsollja
1 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 tsk färsk, riven ingefära
salt och peppar

  • Marinera fläskfilén i minst 3 timmar.
  • Bryn fläskfilén och stoppa i en köttermometer. Stek köttet klart i ugnen.
  • Skala och skär potatis och lök i klyftor
  • Skär paprikorna och tomater i klyftor
  • Tärna fetaosten
  • Potatis, paprika, lök, fetaost och tomater läggs i en ugnsfast form, saltas och steks i ugnen.
  • Servera med ett gott bröd och tzatziki.
av Nanette