Till Sigbritt och Anna (och alla ni andra!):

Cheescake-brownies:

Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakaopulver
2 dl vetemjöl
2 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver

Cheescakeglasyr:
300 g philadelphiaost
1½ dl creme fraiche (34%)
2 ägg
100 g vit choklad

1. sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en större kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt ägg och socker. Rör smeten slät.
2. Sikta ner alla torra ingredienser och rör åter smeten slät.
3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 22x32cm). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
4. Rör samman ost och creme fraiche medan kakan gräddas. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
5. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ner chokladensåsen i smeten till glasyren.
6. Ta ut kakan ur ugnen när den fortfarande är kladdig. Häll över glasyren och ställ åter in kakan i nedre delen av ugnen i ca 10 min eller tills glasyren stannat.
7. Låt kakan kallna i formen och skär därefter upp i rutor.

av Nanette