Fjällresan

Vecka 10 var jag och Gustav i fjällen med hans familj. Vi bodde i en mysig stuga i Tärnaby med tre sovrum och ett allrum/kök. Det var superhärligt med semester! Men lite kämpigt med tidiga morgnar, ömma ben och fötter och frossa. Men det kändes otroligt lyxigt med en fjällsemester. Åkte in min splitternya slalomutrustning. Den är SKITSNYGG!! Pjäxorna kändes för små i skaften och jag hade såå ont. Men efter några dagar (nästan sex) började de kännas helt okey.

Steg upp varje morgon vid halv åtta-tiden. Åt frukost och begav oss ut i pisten. Jag och Gustav tog oftast bilen med fikasäcken till Ingemarbacken. Jag fick så ont i fötterna om jag var tvungen att gå i pjäxorna till backen.. Åkte två, tre timmar innan vi åt lunch eller åt smörgåsar och drack varm choklad. Sen blev det att åka nån timme till. Kom hem till stugan och däckade i säng. Sov tills maten var klar (Nej, vi ”barn” hjälpte inte till..) Åt, och kollade lite på tv eller spelade kort eller åkte bil och kollade läget och sen isäng. Vi sov mycket den veckan! Hehe..
På onsdagen åkte vi iväg till Hemavan. Där var backarna bäst! Perfekt för mig som nybörjare. Det var även den enda dagen solen ville titta fram. Vi åkte även dit på lördagen, Som en grand finale :) Gustav hyrde slalomskidor och åkte med mig hela dagen. Då var vi lite mer jämnduktiga. Vi hade bokat bord i centrumhuset där vi kollade på skellefteås match och sen åt vi en GUDOMLIG italiensk buffé. Det var det godaste jag ätit på mycket, mycket länge!
Söndagen var hemresedag. Jag och Gustav packade och städade ur vårt rum och sen begav vi oss hemåt. Vi stannade i storuman och åt Pan Pizza Buffé. Sen stannade vi på bilisten och köpte Larz Krizterz CD. Fortsatte till Lse där jag var hos farmor tills Inger (från byn) slutade sitt arb. pass. Åkte med henne hem.

av Nanette